Voedseltransitie
Voedselketens in harmonie met de omgeving en het klimaat. Draag jij bij aan deze enorme opgave?
Een toekomst in de voedselproductie
De huidige voedselproductie is verantwoordelijk voor 25% van de wereldwijde CO2-uitstoot. Het kost bijna 40% van het bebouwbare land en heeft een grote bijdrage aan het verlies van biodiversiteit.
Dat blijkt uit onderzoek van de Wageningen Universiteit. Daarbij oefenen de groeiende wereldbevolking en de gevolgen van klimaatverandering nog extra druk uit op dit systeem. Deze effecten hebben een transitie naar een duurzamer voedselsysteem op gang gebracht.

Op welke sectoren heeft deze transitie impact?
Groen
De groene sector is in ontwikkeling met een focus op duurzaamheid en biodiversit...
Techniek
De technieksector vernieuwt snel met slimme innovaties en duurzame oplossingen....
HORECA
De HORECA-sector evolueert met innovatieve concepten en aandacht voor duurzaamhe...
Benieuwd naar jouw mogelijkheden?
Wil jij bijdragen de voedseltransitie in Brabant, maar weet je nog niet goed hoe? Vraag dan loopbaancoaching aan.
Vraag carrière advies aan
Vul hieronder uw gegevens in, zodat wij contact met u kunnen opnemen. Let op: alle velden zijn verplicht.